trouwen in de herfst

4 Tips voor een huwelijk zonder stress

Jullie willen waarschijnlijk allemaal een huwelijk zonder stress. Een dag waarop je jezelf kan zijn, en dat je weet dat alles in orde gaat zijn, omdat verantwoordelijkheden uit handen zijn gegeven en er iets als een ‘draaiboek’ is. Ben je toch een beetje onderhevig aan adrenaline en stressy vibes? Lees dan zeker volgende tips!

TIP 1. De kracht van een weddingplanner. Een weddingplanner, het is een woord waar je tenen misschien van beginnen krullen, maar ik kan je zeggen, dat hoeft totaal niet. Een weddingplanner van tegenwoordig is hip, kent de beste leveranciers voor jullie feest, heeft tonnen ervaring in het organiseren en bijstaan van feesten, en heeft dus dé beste tips & tricks in huis om jullie feest vlekkeloos te laten verlopen. Een weddingplanner kan én de volledige planning van jullie feest op zich nemen, én jullie feest tot in de puntjes stylen, én coördinator zijn van de dag. Met andere woorden: ervoor zorgen dat gebeurt wat er moet gebeuren. Iemand die de dagplanning opvolgt, verantwoordelijke personen aanspreekt op hun taken, contactpersoon is voor de verschillende leveranciers… Manusje van alles, quoi.

Heb je een drukdrukdruk leven en kost het je teveel energie om de hele planning van jullie feest helemaal zelf te doen? Weet dan dat de hulp van een professional alle zorgen kan wegnemen. De kosten hiervan komen vaak nog voordeliger uit dan jullie zouden denken! Heb je nog hulp nodig? Stuur dan als de bliksem een mail naar mijn zus Joke, aka WonderWeddings. Ze is razend talented en zij of één van haar freelancers kan jullie ongetwijfeld nog helpen!

TIP 2. Geef taken uit handen. Niks zo frustrerend als trouwkoppel om de dag voordien of op de dag zelf nog een hele waslijst aan taken of dingen-die-je-niet-mag-vergeten in je hoofd te moeten prenten. Zorg dat alles de dag voordien, of zelfs eerder, klaarligt en dat je die verantwoordelijkheden aan iemand anders geeft. Iemand die jullie huwelijk serieus neemt, iemand die je kan vertrouwen en niet té stressgevoelig is. Als je een weddingplanner hebt die zich ook met de coördinatie van de dag bezighoudt, is dat iets wat hij of zij zal opnemen voor jullie, maar zelfs dan kan het aangewezen zijn om ook beroep te kunnen doen op vrienden en/of familie! Zorg er wél altijd voor dat ook zij ten allen tijde kunnen genieten, en dat je hen geen mega grote, tijdrovende taken geeft, op de dag zelf!

TIP 3. Maak een draaiboek. Het is altijd, of je nu samenwerkt met een weddingplanner of niet, handig om een draaiboek te hebben. In dat draaiboek wordt stap voor stap beschreven wie wat doet op welk moment van de dag. Hier worden verantwoordelijkheden gedefinieerd. Het is ook erg belangrijk dat alle adressen en contactgegevens van alle leveranciers vermeld staan. Probeer zelf niet meer naar dat draaiboek te kijken, maar geef die verantwoordelijkheid volledig uit handen!

TIP 4. Let it go. Geniet. Relax. Neem alles in je op met al je zintuigen. Maal niet om de kleine imperfecties, omarm ze. Ik ben nog nooit een situatie tegengekomen waarvan ik dacht ‘damnnn, dit is zo awkward dat ik niet meer verder durf fotograferen’. Nog nooit. Oké, er gebeuren soms onverwachte dingen, maar het zijn altijd momenten waar achteraf hartelijk om kan gelachen worden. Zorg dat niks je stress bezorgt, dat andere mensen de fixers zijn, en dan komt alles goed!

Heb je nog vragen of heb je nog steeds stress voor een huwelijk zonder stress? I’m only an email away!

Alle liefs, Leentje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *