First look in Antwerpen

4 Tips om jullie First Look extra magisch te maken

Hey! Leuk dat jullie mijn tips lezen over jullie first look!

Hebben jullie al nagedacht hoe, waar en wanneer jullie elkaar voor het eerst gaan zien op jullie huwelijksdag? Dit noemt men de ‘first look’. I know, je bent daar misschien allemaal nog niet mee bezig, of net wel.

Graag deel ik met jullie enkele tips om die ‘first look’ dat extra tikkeltje sparkle te geven.

TIP 1.Vermijd het Uber Vlaams voordeurmoment

Je kent het wel, de bruidegom staat klaar om aan te bellen. Ondertussen speelt zich binnenshuis een waar stress scenario af. De bruid is nog niet klaar, of zit juist al 20 minuten met klamme handen te wachten, of nee, ze staat te wachten, want ze wil nog niet op haar jurk gaan zitten… Dit allemaal in de aanwezigheid van mama en papa, die haar nodeloos zenuwachtig maken en constant op hun uurwerk kijken.

Een voordeur first-look is niet mijn voorkeur, laten we daar eerlijk over zijn. Waarom? Een voordeur is een voordeur en is voor mij als fotograaf een bijzonder moeilijke compositie. Ga ik binnen staan en fotografeer ik het sublieme gezicht van de bruidegom bij het aanschouwen van zijn bruid? Vaak is de hall echter een donkere of slecht verlichte plaats, en erg krap. Of ga ik buiten staan, en kan ik achter de brede rug van de bruidegom een glimp van de stralende lach van de bruid fotograferen? Zie je het voor je? ‘t Is lang niet evident. En euhhmm, de Vlaamse Voordeuren zijn nu ook niet echt een uber romantische setting, wel? Voor de ‘traditie’ zou ik het alleszins niet doen…

TIP 2. Just the two of you (en de fotograaf)

Altijd extra magisch, en super spannend. Jullie spreken af op een mooie plek, en ik als fotograaf zorg voor de coördinatie ervan. Ik zorg dat de bruidegom op de best mogelijke plaats staat, en laat de bruid naar hem wandelen. Jullie met z’n tweetjes, zonder pottekijkers. We nemen genoeg tijd en doen eventueel al een mini first-look shoot. Je zal op de beelden zien hoe jullie de emoties de vrije lopen laten gaan, zonder gelimiteerd te zijn door die voordeur, haha. Ik zorg dat ik langs alle kanten kan fotograferen om alle gevoelens op beeld vast te leggen. En we zorgen dat we niet te veel naar onze klok moeten kijken, want dit is ongetwijfeld het eerste magische moment van jullie dag!

TIP 3. Het eerste feestje

Je kan er ook voor kiezen om eenzelfde mooie plaats als in Tip 2 te kiezen, maar dat je ook je familie en vrienden uitnodigt. De spanning is misschien nog een beetje groter, en we kunnen meteen ook al enkele groepfoto’s maken. Totally up to you. Dit voelt natuurlijk iets minder intiem aan, en sommige koppels vinden het niet perse aangenaam dat zoveel ogen op hen gericht zijn. Langs de andere kant heb je wel meteen een gevoel dat de party begonnen is. Altijd happy smiles & emotional tears!

TIP 4. Walking the aisle.

Deze is voor de durvers. De keren dat de first look gebeurde tijdens ‘walking the aisle’ kan ik op 2 handen tellen, maar het is ongelooflijk prachtig. Inclusief knikkende knieën en vaak ook tranen bij de bruidegom. Het is zoals je’t in de films ziet, de spanning bouwt mooi op in crescendo. Maar ook is het weer minder intiem, en je hebt bij jullie ontmoeting niet veel kans om tegen elkaar te praten en te laten uitschijnen hoe ongelooflijk knap jullie elkaar vinden, want de ceremonie gaat eigenlijk meteen van start.

Voor een fotograaf is dit de meest stressy situatie van de 4, want we moeten achteruit lopen om de bruid te fotograferen, én we moeten de reactie van de bruidegom ook hebben. Dit kan één van de redenen zijn waarom een tweede fotograaf handig is.

4 mogelijke first look scenario’s waar jullie eens rustig over kunnen nadenken. Zorg dat jullie keuze volledig jullie is. Dat geldt trouwens niet alleen voor de first look, maar voor héél jullie huwelijksdag.

Good luck!

Wil je enkele hele reportages zien? Hier kan je ze vinden.

Of op zoek naar andere tips? Binnenkort deel ik er nog méér!

Alle liefs, Leentje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *