Zou het niet bevrijdend zijn om jezelf echt te durven tonen voor de lens van een fotograaf?

Die droom is net een beetje dichterbij gekomen.

Ik ben Leentje, en ik help je om de hoofdrol te spelen in je eigen herinneringen.


En die zijn zoveel mooier als je ze uit het boekenrek kan nemen en opnieuw beleven!

Een bekentenis: soms kijk ik uit naar de nostalgie die ik later zal voelen over wat nu gebeurt. Wat in die fotoalbums te zien zal zijn, is wat mij drijft om op avontuur te gaan, kansen te grijpen, tradities te verzinnen en vooral: alles te documenteren.

Ik weet wat dat waard is. Als kind werd ik véél gefotografeerd, met een stapel thema-albums en jaarverslagen om in te snuisteren. Ze vertellen mijn jeugd in kleuren én geuren — ik kan de herinneringen nog ruiken, en ook mijn eigen kinderen zijn er dol op.

Later begon ik zelf te fotograferen. Op reis in Costa Rica, toen de dieren nog spraken en telefoons enkel letters toonden, gaf mijn spiksplinternieuwe camera na drie dagen de geest. Wat van die reis overblijft, staat in schril contrast met de rest van mijn verleden: ik heb enkel een dagboek, en jaar na jaar vervagen de herinneringen.

Dat is waarom ik fotografeer.

Om te bewaren wat er is, en om je stinkende best te doen om dat de moeite waard te maken. Verliefd te zijn op je leven en de mensen erin. Om je jongere zelf trots te maken, en je toekomstige versie te ontroeren.


Ervaren avonturier

Fotograaf zijn is een wilde rit. Ik begin als to-dovakje op het lijstje van een verloofd koppel, een verse ouder of een merk met ambitie. Het volgende moment ben ik vertrouwenspersoon die (schoon)moeders geruststelt, kleuters toejuicht en een merkidentiteit naar beeld vertaalt. En van zodra het voorbij is, ben ik de Bewaarder van Herinneringen, zelf onzichtbaar maar voor altijd dichtbij.

Met de stroom mee is altijd bergaf

Ik hou van elke bocht op die wilde rit. Ik help elke dag herinneringen bewaren voor wie tegen de stroom in durft zwemmen, en onderweg váák stopt voor dankbaarheid en avontuur: wat een leven!


Benieuwd naar mijn aanbod als fotograaf?


“She captured every special moment with creative angles, attention to the little details, pure professionalism, and always with a smile on her face!”

– Isabella & Travis

Buiten foto’s hou ik ook van cijfertjes.

+300

huwelijken, gefotografeerd in binnen- en buitenland

251

keer vergeten eten omdat ik me volledig verlies in het bewerken van foto’s

+400

fotografen begeleid met coaching, workshops en opleidingen

0

podcasts beluisterd tijdens het werken. I need my focus, okayyyyy

Also a big part of me…

Een shortcut naar de fotograaf die je wil zijn

Na meer dan tien jaar fotograferen heb ik een oplossing voor elke uitdaging, en liefst van al eentje die afwijkt van de norm. En de uitdagingen voor fotografen zijn niet min: we staan op het kruispunt tussen creativiteit, technische skills én ondernemerschap. We moeten originele beelden maken, onze techniek continu bijschaven én klanten van hun sokken blazen.

Samenwerken boven concurreren

Omdat fotograaf zijn een prachtig beroep is, deel ik mijn ruime ervaring, door coaching, workshops en opleidingen. Ik betrek experten in ondernemerschap en juridische zaken, en bouw onderweg een gezellig netwerk van professionele fotografen. Want er samenwerken is veel gezelliger dan concurreren.


Klaar voor een sprong vooruit als fotograaf?


“Ik keerde huiswaarts met een semi-ontploft hoofd, een megasmile, hartverwarmende ontmoetingen en bakken beeldmateriaal om meteen mee aan de slag te gaan voor mijn website, social media en brochures.”

– Annelies over ‘The Shooting Experience’

instagram

logo Leentje loves Light blauw

Fotograaf en mentor voor durvers
gevestigd in België, werkt wereldwijd

Leentje loves Light, Sint Servaasstraat 6,

3212 Pellenberg

BTW: BE0563.555.053


Links

Privacy policy Algemene voorwaarden