Foto met bruidsmeisjes op huwelijk

3 Tips voor de leukste groepsfoto’s op een huwelijk

Groepsfoto’s op een huwelijk. Some love it, some hate it. Maarrrrrrrrrrr… ook al vind je dat misschien niet perse het meest spannende moment van de dag, toch vind ik dit moment té belangrijk om het erbij te laten. Vaak vinden ouders en grootouders dit moment toch wel zeer belangrijk. Het is het ideale moment om iedereen, mooi uitgedost, samen te brengen.

Om dit moment zo aangenaam te maken voor iedereen, heb ik enkele tips verzameld! Hier komen ze.

TIP 1. Zorg dat je weet wie je op de foto wil. Hoe druk het ook is, probeer hier van te voren al eens over na te denken. Sommige koppels vinden het fijn om dat even op een A4 te noteren, zodat ze een geheugensteun hebben om op de trouwdag zelf geen enkele groepsfoto te kunnen vergeten. Anderen vertrouwen op hun geheugen en schudden de mogelijke combinaties, samen met mij, uit de losse pols. Je beslist natuurlijk helemaal zelf hoeveel groepsfoto’s je wil nemen.

TIP 2. Denk na over creatieve ideeën. Niets is zo saai dan allemaal op een rijtje te gaan staan en jullie beste tandpastasmile boven te halen. Begrijp me niet verkeerd, die foto’s maak ik ook, maar het is eens zo leuk als er toch eens ‘wat anders’ tussen zit. De ene groep is al makkelijk te mobiliseren om iets zot te doen, maar denk misschien eens na over iets wat jou en je vriendengroep typeert? Hebben jullie bepaalde insiders waarmee we aan de slag kunnen? Laat het me zeker weten!

Heb je geen idee hoe je daaraan moet beginnen? Snuister dan es rond op Pinterest. Sowieso (te) veel inspiratie daar!

TIP 3. Voorzie tijd in je planning. Yes, groepsfoto’s nemen toch wat tijd in beslag. Afhankelijk van hoeveel je er wil, zou je toch minimum 20 minuten tijd moeten voorzien. Plan dat best in op een moment dat je zeker weet dat iedereen ter plaatse in. Communiceer dat liefst ook aan je vrienden en familie die je er zeker bij wil.

Nog inspiratie nodig? Ga zeker dan eens kijken naar mijn wedding portfolio!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *