De allerlaatste tips voor een knaller van een huwelijk

Begin je soms vapeurkes te krijgen als je denkt aan hoe jullie dag er heel binnenkort zal uitzien? Ik heb nog een serie laatste tips voor jullie huwelijk, een aantal kleine dingen waaraan je misschien nog niet eerder dacht, maar je zonder twijfel heel erg gaan kunnen helpen.

TIP 1. Clean house = clean mind = clean photos. De eerste van de 5 tips voor jullie huwelijk is al meteen al een erg belangrijke. Zorg dat de ruimtes waar je de dag begin, en waar de fotograaf dus ook zal zijn, opgeruimd zijn. Zorg dat het er gewoon netjes uitziet, en dat alle dingen die meegenomen moeten worden gewoon op één logische plaats liggen. Probeer er dus voor te zorgen dat er zo weinig mogelijk ‘distraction’ is, zowel voor jou, voor jullie, maar zeker ook voor de foto’s.

Kies voor het aandoen van de jurk liefst een ruimte uit die én licht én vrij van rommel is. Soms betekent dat dat de living veel mooiere beelden gaat geven dan een donkere slaapkamer. Denk er al eens over na, en op de dag zelf vinden we sowieso een plek die mooi is! Vind je echt geen plek die mooi kan zijn op de foto’s? Dan kan h

TIP 2. Zorg voor een goeie nachtrust. Het klinkt als het meest logische van alles, maar dat is het niet. Vaak hoor ik verhalen dat bruid(egom) en/of bruid(egom) nog tot 23u in de weer zijn om de laatste dingen te regelen. Niet zelden zie ik dat geloften nog op de dag zelf geschreven moeten worden. Ik moet jullie niet vertellen dat dit niet het beste effect heeft voor je peace of mind en je nachtrust. Probeer dus alles tijdig te regelen en kruip op tijd in je bed!

TIP 3. Begin rustig. Klinkt ook als mega logisch, toch? Niet zelden is het eerste dagdeel al meteen drukte alom. Alles hangt natuurlijk af van hoe jullie zijn van nature. Zijn jullie de rust zelve of laten jullie zich nogal snel beïnvloeden door een al dan niet gezonde dosis adrenaline?

Omring je liefst met mensen die rust uitstralen. Zorg dat je niet meer afhankelijk bent van externe factoren op dit moment van de dag. Zorg dat jullie kledij klaar hangt, je oksels geschoren zijn (no kidding), dat er niets meer gestreken moet worden, dat de mannen weten hoe ze hun dassen of strikjes moeten knopen, en dat jullie assistente(n)(s) weten wat ze moeten doen. Oké oké, op dit moment van de dag neem ik vaak de meest hilarische foto’s, maar better be prepared, toch?

TIP 4. Doe een laatste pas. Niet gezeverd, ik heb al een paar keer de aanschouwer moeten zijn van een jurk die uit de zak werd gehaald, en waar nog knopjes, een rits of enkele stiksels mankeerden. Super vervelend en de oorzaak van de ergste stress scenario’s die ik in mijn tienjarige loopbaan als huwelijksfotograaf moest meemaken. Dus de gouden raad van tante Leentje gaat als volgt: als je je jurk of kostuum gaat ophalen, moet je eisen dat je nog een laatste pas mag doen. Wees kritisch, neem iemand mee die dat ook is, en als er iets niet perfect is moet je het zeggen en het laten fixen! Promise me!

TIP 5. Deel die verantwoordelijkheden uit. Twijfel niet om hulp in te schakelen. Geef gerust enkele taken aan mensen die je vertrouwt. Ga op de dag zelf niet zelf met een checklist rondlopen, je hoofd staat er niet naar, en dat is helemaal normaal.

Zorg er dus voor dat je geen onnodige stress krijgt.

Heb je nog tips nodig voor je huwelijk? Zijn er nog dingen die niet geheel duidelijk zijn? Stuur me gerust een mail!

En dan nu??? Be prepared to partyyy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *