Hey, hallo! Wat leuk dat we hebben samengewerkt op een huwelijk!

Als alles goed is, staan de foto’s van dat huwelijk ondertussen ook online.

Heb je foto’s gezien van jezelf in actie? Of van jouw (ongetwijfeld prachtige) creaties? Awesome! Op voorwaarde dat het koppel daarmee akkoord gaat, mag je deze foto’s ook gebruiken. 

Omdat ik weet dat auteursrechten iets heel complex zijn en omdat ik ook niet verwacht dat iedereen daar alles over weet, heb ik hieronder enkele dos and don’ts voor jou op een rijtje gezet om eventuele misverstanden te vermijden.

01.

BEWERKING

Het is niet de bedoeling dat de foto’s nog verder bewerkt worden. Dat wil zeggen: geen gebruik van eigen kleurenfilters, niet bijsnijden, niet omzetten in zwart-wit,… De nabewerking van mijn foto’s maakt deel uit van mijn identiteit als fotograaf – laat al dat harde werk dus maar aan mij over ūüôā

02.

SOCIAL MEDIA

Je bent vrij om de foto’s te delen op jouw eigen sociale media / website / blog zolang ik de juiste credits krijg. 

– Op Facebook kan je linken naar @Leentje loves Light of www.facebook.com/leentjeloveslightphotography

– Op Instagram kan je @leentjeloveslight vermelden in de tekst onder de foto (let op: een tag in een foto is geen credit)

РOp je website kan je verwijzen naar www.leentjeloveslight.com 

– Voor andere online media kan je eveneens een link naar www.leentjeloveslight.com gebruiken.

03.

COMMERCI√čLE DOELEINDEN

Voor¬†geprinte¬†beelden (posters, brochures, publicaties, ‚Ķ), commerci√ęle doeleinden of het doorgeven van de foto’s aan derden gelden andere afspraken en neem je best rechtstreeks¬†contact¬†op met mij.