fbpx

Trouwen in Frankrijk I Kasteel huwelijk Château de Mairy in Champagne met Pauline & Thomas

Trouwen en petit comité, dat was wat Pauline en Thomas graag wilden. Ze wilden een warm en intiem feest weg van België dus beslisten ze te gaan trouwen in Frankrijk. Niet zomaar in Frankrijk, ze zochten en vonden het meest authentieke kasteel in de Champagne: Château de Mairy.

Soms weet je dat alles perfect samenkomt. Zo waren Pauline haar ouders in 2019 met een bende vrienden op weekend in de Champagne. Ze besloten het kasteel af te huren en beseften op dat eigenste moment: “mmmm, dit is hier écht wel heel gezellig, en misschien wel dé perfecte locatie voor de trouw van de pas verloofde Pauline en Thomas”. Zo geschiedde. De Champagnestreek is werd enkele keren bezocht en het kasteel werd gereserveerd, eerst voor oktober 2020, maar dan toch uitgesteld naar oktober ’21.

Het is lekker dichtbij, maar toch voel je meteen dat je in andere oorden bent. De weg ernaartoe reden we door heuvels met wijnranken, passeerden we langs velden vol zonnebloemen, om uiteindelijk uit te komen bij het kasteel. Licht afgebladderde verf, de originele ramen, authentiek meubilair, het mooiste licht dat binnenviel… Begin oktober was het, en ik danste van geluk met dit prachtige weekend dat ik samen met de meest gezellige bende mocht beleven.

Op vrijdagavond had ik Pauline en Thomas een freestyle engagement shoot beloofd. We zouden wat rondrijden in de regio, en een korte maar krachtige reportage maken van hen, in gewoon dezelfde kleren als waarin ze op vrijdag hun champagne boerderij bezoek hadden gedaan. Nadien waren Annelies (m’n second shooter) en ikzelf uitgenodigd aan het welkomst diner, zodat we de gasten al wat konden leren kennen.

     

Zaterdag was een koude, mistige ochtend, en stiekem hou ik daar wel van. Het kasteel ontwaakte en Pauline en Thomas maakten zich in alle rust klaar. Ondertussen hielpen vrienden en familie om de salons van het kasteel leeg te maken zodat de tafels gezet konden worden, want één keer eten in de tent (de avond voordien) was (fris) genoeg. We aten gezellig een kom soep en nadien ging alles super chill over in de festiviteiten van de dag. Het originele plan om de first look in de kerk te doen, werd last minute nog veranderd naar ‘we doen het toch hier aan het kasteel’. En ik vond dat stiekem goed.

De viering, waarvoor ze een pastoor van België meenamen, was prachtig. Doorheen de gekleurde ramen zag ik dat de zon begon te schijnen, en na een hilarisch intermezzo van de plaatselijke pastoor die héél erg de nood voelde om ook nog een korte preek te houden, was iedereen enthousiast en werden de eerste (maar zeker niet de laatste) glazen champagne gedronken.

Dit weekend, mannekes toch, trouwen in Frankrijk is àltijd een goed idee. En het moet niet eens ver zijn!

Jurk Pauline: Pronovias via JPC Collection / Pak Thomas: Café Costume / Bloemen en styling via Château Mairy

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT

Details In

Bekijk

Lees meer

prijzen

m'n portfolio

over mij