fbpx

TIP TUESDAY 41 – 45

TIP TUESDAY – TIP 41 – 3 TIPS OM EEN GOEDE ‘ABOUT ME’ TE SCHRIJVEN
Ja, je ziet het goed. Dit ben ik. And een foto van ‘mij’ is belangrijk, in mijn IG feed en op mijn website!⠀
⁠⠀
Wanneer ik scroll op een website, op zoek naar een dienst is 1 van de eerste pagina’s die ik bekijk de About Me page, dus ik ben opzoek naar de persoon die erachter zit.  ⁠⠀
Ik wil weten met wie ik te maken krijg. ⁠⠀
⁠⠀
De wereld is zo’n drukke plaats geworden, dus ik wil echt wel de keuze hebben met welke mensen ik spreek en meet. Dus voor mij is de ‘about me’ section op websites super duper belangrijk.⁠⠀
⁠⠀
Mijn fotografie business is rond mij gebouwd. Ik wil dat mensen mij leren kennen, ik wil dat mensen mij kiezen voor 1) mijn foto’s, maar ook 2) voor mij. ⁠⠀
Voor wie ik ben. Voor mijn persoonlijkheid. Voor mijn domme moppen. Voor mijn avontuurlijke ziel. ⁠⠀
Dus aub, mensen, laat je personaliteit zien op je website. ⁠⠀
⁠⠀
1) Zorg ervoor dat je voldoende foto’s van jezelf hebt. Niet enkel arty farty ones, maar echte beelden waar je in de lens kijkt, en lacht. Mensen willen zien wie je echt bent! Bonus: laat ze ook een glimp van je privé leven zien.  ⁠⠀
⁠⠀
2) Schrijf de teksten als hoe je tegen je klanten zou spreken. Niets meer saaier dan dit ‘Hey, ik ben Leentje en fotografie is mijn passie. Ik had het geluk om van mijn hobby mijn job te maken. Ik zou zo blij zijn om jou te mogen shooten.’ Klinkt lame toch? Eerlijk? Te veel Bio’s worden geschreven in deze aard. ⠀
⁠⠀
3) Zorg dat je Call To Action knoppen hebt op jouw ‘About Me’ page. Dit zal waarschijnlijk de eerste of laatste page zijn die de klanten bekijken, voordat ze contact met je opnemen. ⁠⠀
⁠⠀
Wat inspiratie nodig? Voel je vrij om mijn ABOUT ME op mijn website te checken. ⁠⠀
⁠⠀
WIL JE MEER TIPS? Ik deel mijn GRATIS E-BOOK met 5 tips voor een BOM van een website.  ⁠⠀
Bezoek DEZE LINK om te downloaden (in het Nederlands)!⠀ Alle foto’s door @elkevdende ⁠⠀
#youarewelcome #tiptuesday#leentjeloveslight

Fotograaf Leentje loves Light Huwelijksfotograaf leentje Leentje Schoofs fotografe

TIP TUESDAY – TIP 42. WAT TE DOEN ALS IEMAND ANDERS JOUW FOTO’S GEBRUIKT OP HUN EIGEN IG FEED?⁠⠀
⁠⠀
Dus, ik kreeg een zeer interessante zaak in mijn DM’s. Lang verhaal kort. Een fotografe kocht een product, en postte een foto van het product op haar IG. De winkel gebruikte de foto van de fotografe om het product te promoten, want het waren mooie foto’s. De winkel vraagt zelfs aan de fotografe om meer foto’s van het product te posten, maar de fotografe

a) wordt niet betaald of enige vorm van compensatie

b) kreeg nooit credits van de shop, ook al gebruikte deze constant foto’s
⁠⠀
Dit is simpelweg het perfecte voorbeeld van inbreuk op copyrights, maar dit soort dingen gebeuren constant op Instagram. ⠀
Ik zie wedding planners foto’s gebruiken zonder 1) toestemming van de fotograaf (vaak zelfs huwelijken die niet van hun waren…) en/ of 2) zonder creditten. Ik zie foto’s van Pinterest gebruikt worden op IG met de ©️Pinterest, wat niet mogelijk is, want Pinterest is geen fotograaf righhhttttt. Ik zie IG accounts van kleine online shops die de fotograaf geen credits geven… En dit maakt me zo triest. ⁠⠀
⁠⠀
Waarom elkaar niet helpen en elkaar optillen? Weet dat het algoritme graag tags en @ mentions in de captions ziet. Dit betekent dat de kans groot is dat iemand hierop klinkt, wat wil zeggen dat de gebruiker meer tijd spendeert op IG en het algoritme zal nòg meer houden van je account. Maar dat is enkel een side note. ⁠⠀
⁠⠀
Terug naar de zaak, dit is wat de winkel moet (het is de wet) doen: ⁠⠀
1) ze moeten toestemming vragen aan de fotograaf of ze de foto mogen gebruiken⠀
2) ze MOETEN de fotograaf credits geven.  ⁠⠀
⁠⠀
Dit is wat de fotograaf kan doen: ⠀
1) je ‘geeft’ de foto aan de winkel⠀
2) je ‘verkoopt’ de foto aan de winkel (oh ja dat kan) ⁠⠀
3) je kan zeggen tegen de winkel dat ze jouw foto mogen gebruiken, mits ze je credits geven in de captions met een tag @. Het is verplicht!⠀
4) als de winkel wil dat je meer foto’s maakt moeten ze compenseren op een bepaalde manier (met €€€ of iets van ruilhandel, die beslissing is aan jou)⠀
⁠⠀
Laat ze niet met je voeten spelen. Het is het niet waard.  ⁠⠀
#rantover #tiptuesday#leentjeloveslight

Gudrun Hespel The fittest You

TIP TUESDAY – TIP 43. HOE OMGAAN MET MENSEN DIE NIET INTO FOTO’S ZIJN?⁠⠀
⁠⠀
Double tap als je ooit al van een koppel het volgende gehoord hebt: “Ik ben niet fotogeniek” of “ik hou er niet van als er foto’s getrokken worden van mij” ⠀
Het is iets wat ik vaak te horen krijg in mijn mails of in mijn ontmoetingen met het koppel.  ⁠⠀
En guess what, Ik heb dat nog nooit gezien als een ‘probleem’.  ⁠⠀
⁠⠀
Doorheen de jaren, heb ik mijn ‘trukkendoos’ verfijnd  en heb nu enkele trucjes om elk individu in een relaxte mood te krijgen. ⁠⠀
Laten we eerlijk zijn, meestal is het de man die niet van foto’s houdt. En dat is zeker oké.  ⁠⠀
Hier zijn enkele trucjes van mij voor een koppel shoot:⠀
⁠⠀
1) doe small talk. Neem ze mee op een wandeling en toon interesse in hun. Dit zal het direct minder awkward maken vanaf het begin. Probeer na de small talk een diepere connectie te maken tussen hun en jezelf, maar ook tussen hen als koppel. Ik probeer elke shoot zeer rustig op gang te brengen. Laat ze in elkaars ogen staren. Laat ze elkaar vertellen waarom ze verliefd werden op elkaar. ⠀
⁠⠀
2) laat ze veel bewegen. Neem ze mee op wandeling in het park, of naar andere coole shoot locaties. Toon alleen de achterkant van je LCD scherm tot je het gevoel krijgt dat ze volledig relaxed zijn. ⠀
⁠⠀
3) speel spelletjes met ze. Laat ze elkaar grappige verhalen vertellen, laat ze dansen 💃, neem daarvoor een mini bluetooth speaker met je mee en vraag wat hun favoriete muziek is. ⠀
⁠⠀
4) plaats ze nooit in poses die niet natuurlijk voelen voor hen. Het zal enkel en alleen de awkwardness naar een next level brengen. Ze zullen dit opmerken in de foto’s en dit zal ze een niet zo’n fijn gevoel bezorgen. Probeer altijd oprechte gevoelens op te wekken. ⁠⠀
⁠⠀
En ik vraag me af, zou je geïnteresseerd zijn om behind the scenes video’s te zien van hoe ik een koppelshoot doe?  ⁠⠀
Ik ben aan het overwegen om dit te doen. ⁠⠀
Laat het me weten in de comment! ⁠⠀
⁠⠀
#tiptuesday #leentjeloveslight

TIP TUESDAY  – TIP 44. HOE DE PERFECTE SHOOT LOCATIE VINDEN? ⁠⠀
⁠⠀
Shoot locaties zijn belangrijk, maar ook niet super belangrijk. Haha. Klinkt raar, toch? ⁠⠀
⁠⠀
Voor een huwelijk, hangt dit echt af van de visie van mijn koppel, wat ze in gedachten hebben en voor welke sfeer ze willen gaan.  ⁠Als ze geen specifieke locatie op het oog hebben, heb ik de neiging om ze mee te nemen mijn auto, een freestyle rit te doen en te stoppen op plaatsen die me fotogeniek lijken. Ik vertrouw mezelf: Ik vind overal coole plaatsen. ⠀
⁠⠀
Andere koppels weten meteen waar ze willen shooten en sommige boeken zelfs een specifieke locatie voor de fotoshoot. Dat vind ik altijd geweldigggg, maar zeker geen must.  ⁠⠀
⁠⠀
Meestal zoek ik: goed licht, open velden, coole kleurpaletten (zowel in de natuur als in steden) en lijneeennn. ⠀
De enige type locaties die ik echt niet leuk vind zijn parken die perfect onderhouden worden. Ik denk dat je wel weet wat ik bedoel. Het type parken waar borden staan “verboden het gras te betreden”. Verschrikkelijk, want het beperkt mijn creativiteit heel erg.  ⁠⠀
⁠⠀
Het ding is, veel koppel weten niet waar we van houden, waar we als fotografen naar opzoek zijn, dus het is beter om ze te verleiden en jou te doen vertrouwen, in plaat van ze letterlijk te vragen “waar gaan we shooten?”. Been there done that, en nu weet ik leuke plaatsen bijna overal in Vlaanderen. Of ik heb tenminste één collega die ik kan raadplegen om me te helpen die geweldige shoot locatie te vinden.⁠ ⠀
⁠⠀
Naarmate van belangrijkheid om een shooting spot te kiezen, dit is het:
1. Altijd LICHT. Als het licht niet interessant is, is de foto het niet waard. ⠀
2. Lijnen & geometrie (open afgelegen plaatsen zijn ook altijd een winner)⠀
3. Kleur paletten en opportuniteiten voor creatieve angles
⁠⠀
Om je wat achtergrondinfo over de beelden te geven: we reden rond voor ongeveer 20 minuten nadat we onze ‘safe shots’ hadden in een dichtstbijzijnd natuurreservaat. We reden langs deze serres en ik riep ‘STOOOOPPPPP’. Ik moest ze hier shooten. 5 minuten later zag ik deze gele velden. Nog een WACHHHTTTT.  ⁠⠀
⁠⠀
Dat is hoe het gewoonlijk gaat. Ik vertrouw mijn gevoel, en ik heb geluk dat mijn klanten dit ook doen.  ⁠⠀
⁠⠀
#leentjeloveslight #tiptuesday

wedding portraits in summer wedding portraits in nature weddingshoot at greenhouse

TIP TUESDAY – TIP 45. HOE JE FOTO’S AFDRUKKEN + kortingscode beneden! ⁠⠀
Ik denk dat deze tip van toepassing is voor zowel fotografen als klanten. En ik weet dat ik niet moet beginnen over het belang van het afdrukken van je beelden, toch? ⁠⠀
⁠⠀
1) ALS EERSTE. Ga ik praten over de ideale export instellingen die ik altijd gebruik. ⠀
In Lightroom, exporteer ik AL mijn foto’s naar 4500px langste zijde. Het is absoluut niet nodig om je foto’s in de hoogst mogelijke resolutie te exporteren. Het zal je bestanden enkel maar super zwaar maken, op vlak van MB. Ik zet ze op 300dpi, wat super veilig is voor alle afdrukken.  ⁠⠀
⁠⠀
Met deze instellingen, zullen jij en je klanten in staat zijn om deze JPEG bestanden te gebruiken om af te drukken. Ik heb een gigantische 1,2m brede dibond afdruk in mijn bureau geprint met de bovenstaande instellingen.⁠⠀
⁠⠀
2) TEN TWEEDE. Waar en hoe je foto’s afdrukken? ⠀
Ik beveel sterk aan om te investeren in een goede afdruk service. Ik weet dat je foto’s kunt laten afdrukken in het Kruidvat of in de Hema of Smartphone dot be, maar ik druk mijn foto’s alleen bij een echte photo lab.⠀
De foto’s die inbegrepen zitten in mijn huwelijkspakketten worden gedrukt in een local photo lab. Ik weet dat de druk en de kwaliteit van het papier goed is. ⠀
Voor andere producten, reken ik op mijn shop in @pictime_us . Ik heb alle producten getest die ik verkoop en ze zijn allemaal geslaagd voor mijn kwaliteitscontrole. ⁠⠀
Voor mij is dit echt een simpel systeem om mooie producten te verkopen zonder al het werk erin te steken, omdat dit allemaal automatisch verloopt. ⁠⠀
⁠⠀
Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in PicTime: Ik heb een kortingscode als één van hun ambassadors, het geeft je 2 GRATIS MAANDEN als je een abonnement aankoopt!

De code: VQV3TD
⁠⠀
#tiptuesday #leentjeloveslight⁠⠀

 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT

Details In

Bekijk

Lees meer

prijzen

m'n portfolio

over mij