fbpx

TIP TUESDAY 36 – 40

TIP TUESDAY – TIP 36. VRIJ WERK REDT JE! ⠀

Ik weet het, we willen er allemaal op uit en gaan shooten.⁠⠀
Ja, ik zou graag naar buiten gaan en wat happy faces fotograferen in golden hour, zò graag.  ⁠⠀
✨⁠⠀
Maar, laat me je dit vertellen. Rustige momenten geven je veeeel uren om te reflecteren, en je creativiteit te laten borrelen. Dat is wat het doet, tussen het zorgen van de kindjes door en huismoeder te spelen (wat me gek maakt als ik eerlijk moet zijn …)
🤯⁠⠀
Ik zeg tegen iedereen die komt voor een coaching sessie dat vrij werk super duper belangrijk is. Je zal terug een doel voor ogen hebben, je kunt loco gaan met gekke ideeën, er is geen druk en geen verwachtingen. ⠀
Je kunt zotte technieken die je altijd al een wou doen uitproberen, je kunt spelen met posities en licht. Je kunt prisma’s, spiegels, nieuw studiolicht … gebruiken, gelijk wat in je opkomt.⁠⠀
EN. ⠀
In deze tijden, waarom niet op jezelf oefenen, met JIJ als model?⁠⠀
Dat is uiteindelijk hoe ik ooit begon met mijn fotografie. Ik heb een 365 dagen portret challenge gedaan op Flickr. Ik slaagde erin om er 260 of zo te maken, tot ik het beu was om mezelf elke dag te footgraferen. ⁠⠀
😎⁠⠀
Het werkt garantie. Om te creëeren. Om te weten hoe menselijke lichamen bewegen, poseren. Om nieuwe dingen uit te proberen.⁠⠀
Dus aub, gebruik deze tijd om te oefenen. Op deze manier, ZAL deze crisis je rijker maken, misschien niet op geldvlak, maar je zal meer kennis vergaren, meer trots, meer zelfvertrouwen.⠀
Begin ermee om te oefenen met jezelf en maak dan plannen om binnen een paar weken wanneer we terug buiten mogen te shorten, als vrije mensen!
🤩⁠⠀
Dus wat denk je ervan? Klinkt exciting, vind je niet?  ⁠⠀
Ik zou de zelfportretten terug kunnen oppikken. Het is al 10 jaar geleden, haha. ⁠⠀
⁠⠀
Laat me weten waar je mee bezig bent!⠀
xxx Leentje⁠⠀ van een vrije werk shoot met:
Bloemen @wildflowers_and_wodka
Model @lauramay007
MU&H @cheveuxheureux
Juwelen @elliotostrichjewellery
Styling @wonderweddings.be
Kleedjes @oui_bridalstudio ⁠⠀
#leentjeloveslight #tiptuesday

bridal shoot at beach

TIP TUESDAY – TIP 37. HOE SMARTPHONE FOTO’S BEWERKEN. ⁠
⁠⠀
De Tip Tuesday van deze week is slightly different. Ik heb een screenshare tutorial opgenomen hoe je makkelijk je eigen smartphone foto’s kan bewerken met de app LIGHTROOM MOBILE. ⁠⠀
⁠⠀
Om toegang te krijgen tot de video, schrijf je dan in via deze LINK , en ik stuur je AUTOMATISCH de link naar het filmpje! ⁠HELEMAAL GRATIS!

PLEASE TAG vrienden die hier ook interesse in zouden hebben in de comments! & spread the FREE LOVE! ⁠⠀
Succes! En laat me zeker weten wat je ervan vindt! ⁠⠀
#tiptuesday #leentjeloveslight

TIP TUESDAY – TIP 38. HOE VOORBEREIDEN OP EEN HUWELIJK ALS FOTOGRAAF?⠀
⁠⠀
Spoiler alarm: enkele van deze tips zijn gebaseerd op echte Leentje Loves Light fouten van het verleden. ⁠⠀
⁠⠀
Ik ben de tel kwijt van hoeveel huwelijken ik al gefotografeerd heb. Het zijn er zeker meer dan 200. Met toch wel wat ervaring, zijn hier mij tips om goed voorbereid te zijn als huwelijksfotograaf.⁠⠀
⁠⠀
1) Pak altijd de dag voordien je uitrusting in. Zet je zak aan de voordeur van je huis zodat de kans dat je vertrekt zonder nihil is. ⁠🤪⠀
⁠⠀
2) Zorg dat je minstens 2 reserve batterijen hebt, neem ook een batterijlader mee. Vergeet je flitsen en de lader niet. Neem voldoende SD kaartjes mee die al geformatteerd zijn in je camera.  ⁠⠀
⁠⠀
3) Als extra benodigdheden: een lensdoekje en zorg ervoor dat je lenzen beschermd zijn met UV filters. Als je met 2 camera’s shoot, mag je zeker je camerariem niet vergeten.  ⁠⠀
⁠⠀
4) Als ik in de zomer shoot, neem ik ook anti-muggenspray en zonnecrème mee. En reserve kleren. In mijn 2de jaar, was ik eens veel te enthousiast aan het shooten en viel in het zwembad. 🤷‍♀️ Ik weet nog steeds niet waarom, maar ik had reservekleren in mijn auto. Dit was duidelijk een teken en nu heb ik altijd een reserveset bij me. Ook schoenen btw. Als kledingadvies stel ik voor om altijd ‘in stijl’ te komen. Voor mij is dit gewoonlijk een wit paar comfy, niet te sporty, sneakers, een high waist culotte, en een elegant t-shirt.  ⁠⠀
⁠⠀
5) Zorg dat je je klanten en hun familiesituatie kent. Niets gênanter dan te vragen aan de ouders van de bruid om te kussen als ze net gescheiden zijn… Dus ik heb een enquête voor elk huwelijkskoppel die ze 2 weken voor het huwelijk moeten invullen. ⠀
⁠⠀
6) Zorg dat je de planning van de dag altijd bij hebt en liefst vanbuiten kent. Ook kan het handig zijn een gsm-nummer van een VIP van het huwelijk te hebben, een andere dan dat van het koppel. Gewoon in geval van nood. Ik heb deze info in de enquête dus dit staat in mijn mailbox die ik altijd kan raadplegen op mijn gsm. ⁠⠀
⁠⠀
7) Altijd zien dat je benzinetank vol is en geen tijd moet verliezen met deze te vullen. (haha, been there done that)⠀
⁠⠀
8) En last but not least: zorg altijd dat je een geweldige relatie hebt met je klant!

#leentjeloveslight #tiptuesday

TIP TUESDAY – TIP 39 – WAT AANDOEN VOOR EEN FOTOSHOOT?⠀
⁠⠀
Het is een vraag die ik vaak krijg van klanten. Dus deze is voor de klanten, of  voor medefotografen die deze vraag ook krijgen. ⁠⠀
⁠⠀
Waar ik veel waarde aan hecht in mijn fotografie business is hat I value a lot in my photography business is AUTHENTICITEIT. Dus ik wil echt dat mijn klanten komen als hun mooie zelve. Opkleden moet echt echt niet en makeup ook niet als dat niet is hoe ze zelf zijn in het dagelijkse leven. ⁠⠀
Ik zou NOOIT voorstellen aan een vrouw om een afspraak te maken met een MU&H artiest.  Als ze dat zelf wil, hell yeah, maar dit is absoluut NIET nodig.  ⁠⠀
⁠⠀
Ik doe fotoshoots met medefotografen voor mezelf op regelmatige basis (iets van 2 of 3 keer/ jaar) en ik heb nog maar 1 keer mijn MU&H laten doen. Ja het was leuk, maar andere keren deed ik het zelf en dat is was ook goed. En ik draag niet veel of soms geen makeup in het dagelijkse leven, dus dat is logisch.
⁠⠀
Op vlak van kleren, stel ik altijd voor dat het koppel of een groep mensen zichzelf stylen in het zelfde kleurenpalet. ⁠⠀
Warme kleuren werken goed in de lente of winter (en natuurlijk ook in de zomer).⁠⠀
Probeer te voorkomen dat mensen kleren dragen met patronen als strepen, of zelfs slechter, ruiten.  ⁠⠀
Deze patronen kunnen het effect genaamd moiré op je camerasensor veroorzaken. Het is een raar effect, en je merkt het direct op als je kijkt naar je foto’s op scherm. In de meeste gevallen, kun he dit effect out editten in Lightroom of Photoshop, Maar je voorkomt het liever dan zoveel werk te besteden aan het out te editten. ⠀
Als je het leuk vindt om te shooten in het bos of in de velden, is het vanzelfsprekend dat je niet wil dat je vrouwelijke modellen super hoge hakken draagt, dit zal je hinderen in hoe je wil shooten.  ⁠⠀
⁠⠀
Gewoonlijk zeg ik dit tegen mijn klanten: draag kleren waarin je je comfortabel voelt, en waar je vrij in kan bewegen. Zorg dat de kleuren min of meer matchen, draag geen vreemde patronen, en draag geen hoge hakken. ⁠⠀
Weet ook dat er wat ‘vuil’ op je schoenen kan komen, ik kan niet garanderen dat alle locaties super proper zijn. Het is eigenlijk best cool dat we daar geen rekening mee moeten houden en een beetje op ‘avontuur’ kunnen gaan. En maak je niet te veel zorgen om het haar, het kan messy worden. #dirtybootsandmessyhair⁠⠀
⁠⠀
#tiptuesday #leentjeloveslight⁠⠀

TIP TUESDAY – TIP 40 – HOE BESLISSEN WELKE FOTO’S OP DE WEBSITE KOMEN?⠀
⁠⠀
Dit is een vraag die ik vaak krijg van mijn stagiaires. En voor mij, is dit zo damn simpel.  ⁠⠀
Mijn website en mijn instagram, mijn volledige online aanwezigheid, is gebouwd om mijn ideale klant aan te trekken. Het is een spel van aantrekken en afstoten, en dit gebeurt op verschillende manieren.⁠⠀
⁠⠀
Voor mij, is dat een combinatie van deze factoren:⠀
⁠⠀
1. De foto’s (website & sociale media)⁠⠀
2. De bewoordingen en zinsbouw (website & social media)⁠⠀
3. Het ‘about me’ gedeelte op mijn website en hoe ik me gedraag op sociale media ⠀
⁠⠀
Je online aanwezigheid moet altijd resoneren naar je ideale klant, dus in dat opzicht post ik alleen foto’s die mijn stijl reflecteren.  ⁠

Ja, Ik shoot elk jaar veel huwelijken, maar ze komen niet allemaal op de website. (ps, bruiden, ik zit heel erg achter op schema in het posten van mijn awesome huwelijken op de site, dus de kans is groot dat ze nog steeds gepost worden, binnen een paar weken, of maanden, haha) ⁠⠀
⁠⠀
Ik shoot veel huwelijken die werkelijk waar echt cool en mooi zijn met amazing mensen, maar als de stijl niet 100% Leentje is, worden ze misschien niet gepubliceerd op mijn site. En dat is zeker OK.  ⁠⠀
⁠⠀
Je ultieme doel als fotograaf is de juiste klanten aantrekken, toch? Je hoeft niet te posten voor jouw koppels, je moet posten voor jezelf en toekomstige klanten. ⁠⠀
⁠⠀
Dus zit er niet te veel mee in. Zorg er altijd voor dat je site uitgelijnd is met je HUIDIGE stijl, en verwijder oud werk nu en dan eens. ⁠⠀
En zorg er zeker ook voor dat jouw About Me op je website super leuk is om te lezen en echt JOU is.  ⁠⠀
Meer tips daarover, in één van de toekomstige Tip Tuesdays! ⁠⠀
⁠⠀
#tiptuesday #leentjeloveslight

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT

Details In

Bekijk

Lees meer

prijzen

m'n portfolio

over mij