fbpx

Outdoor huwelijk in de Ardennen

Een bohemian outdoor huwelijk in de Ardennen klinkt als muziek in de oren, toch? Vooral ook omdat Jade en Thomas de hulp van m’n zus WonderWeddings had ingeschakeld. Het zou een pareltje worden, daar waren we allemaal zeker van. Joke en haar team zetten alles op alles. Ze hadden een magisch mooie ceremonie setting uitgewerkt, er werd een heus tipi dorp gebouwd voor de gasten, en het eten zou geserveerd worden onder een tent. Dit alles op een magische locatie in de Ardennen, in Ferrières.

Herinneren jullie zich de zomer van 2019 nog? Juist ja, dat was er eentje die de geschiedenisboeken zal ingegaan zijn als ‘extreme hitte’ aka ‘niet-te-doen-weiremmmm’. Behalve die ene zaterdag eind juli. Ik stond vroeg op en hoorde de dikke regendruppels plensen op m’n velux en slaakte een zucht. FML. Niet nu. Even later begon ik aan m’n autorit richting Ardennen en het pak mist werd, hoe zuidelijker ik reed, steeds dikker. Nog een zucht.

Op de locatie aangekomen ontmoette ik m’n zus Joke (team WonderWeddings) als eerste, en ik kon de teleurstelling in haar bijna betraande ogen meteen zien. Daar ging haar magisch mooie ceremonie setting… Maar Joke zou Joke niet zijn als ze géén bijna even fantastisch plan B voor ogen had. De plannen werden nog een laatste maal met Jade en Thomas besproken, maar buienradar bevestigde helaas wat we allemaal vermoedden: het ging niet bepaald beter worden vandaag.

Jade en Thomas zijn gelukkig een koppel dat de chillheid zelve is. Ik heb al menig bruid gezien die bij wijze van spreke een ‘mental breakdown’ krijgt als ze een paar miezerige regendrupjes zien. Jade? Die bleef zelfs lachen bij de zoveelste wolkbreuk. Heerlijk toch. My kind of couple!

Mijn coiffure had ondertussen ook al meer weg van het kapsel van een poedel, en gelukkig had ik een tweede paar schoenen in de auto liggen, want, oh jee, het was een wààr ‘Ardennen Offensief’.

Onder de kletterende regen maakte Jade en haar girl squad zich klaar, terwijl Thomas nog rustig een pintje dronk met z’n maten. De kindjes deden nog een snelle middagdut, en Joke en haar team zorgden voor een topper van een ceremonie setting, maar wél in de schuur. Helaas, want ik zag écht de mogelijkheden van de backdrop in de Ardense heuvels.

Niemand liet het aan z’n hart komen. De ceremonie was even magisch, op de tonen van Jef Neve’s Solitude, magisch gebracht door Jade’s broer. Voor elk probleem is een oplossing, dat werd vandaag nog maar eens bewezen!

Het was zowaar een half uur ‘droog’ op 27 juli. Dus ontvoerde ik Jade en Thomas voor een Speedy Gonzalez shoot in de modder. Lang moet dat niet duren, dus naalden we het in 20 minuten of zo. Thomas wou immers liever pintjes drinken. All good for me! En dat Jade en Thomas geen 13 in een dozijn koppel zijn, bewijst hun out-of-the-box openingsdans. Ga maar kijken, je wordt er instant gelukkig van.

Ik sluit graag af met enkele wist je datjes.

Wist je dat…

  • Jade en Thomas de eigenaars zijn van Bakkerij Van Hoorick in Melsele? Al sinds 1855 is de bakkerij een gevestigde waarde in Melsele, en ondertussen al de 4e generatie!
  • Joke en Laurent (WonderWeddings) bleven slapen in één van de tenten, maar Laurent had zijn tas met kledij blijkbaar tegen het buitenzeil staan… resultaat: Alles nat!
  • Omdat de schuur ging dienst doen als receptieruimte, maar door plan B ook ceremonie ruimte werd, moesten alle stoelen tijdens de receptie weggehaald worden. Gelukkig waren de gasten van het meest awesome kaliber en kreeg team WonderWeddings heel wat spontane hulp!
  • Jade’s broer speelde Solitude van Jef Neve. Verwoede pogingen om het management van Jef te bereiken in de hoop om een partituur te pakken te krijgen, bleven zonder succes, dus studeerde de broer het aartsmoeilijk nummer helemaal zélf in, louter op gehoor. Het duurde maanden vooraleer hij het onder de knie had. Als klassiek geschoolde pianiste, ik speelde tot m’n 20e wekelijks, weet ik als de beste hoeveel doorzettingsvermogen dat vergt…
  • Jade en Thomas maakten er een waar Ardennen Offensief weekend van, en guess what, op vrijdag én zondag was het stralend weer!
  • Jade en Thomas hadden al 2 heerlijke zoontjes, en ondertussen is Jade hoogzwanger van zoontje 3. Net voor de Corona blijf-in-uw-kot plicht deed ik nog een zwangerschapshoot!

De awesome vendors van de dag: Jurk: Laure de Sagazan door Wild at Heart Bridal / H&MU: Von Winckelmann / Bruidsboeket en kroon: Wildflowers & Wodka / Planning, Coördinatie, Styling en ander bloemwerk: team WonderWeddings / Pak Bruidegom: Café Costume / Lunch: Bakkerij Van Hoorick / Catering: Francesco & Julia

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT

Details In

Bekijk

Lees meer

prijzen

m'n portfolio

over mij