fbpx
MENU
Leentje Schoofs

I'M A SUCKER FOR LIGHT AND CONNECTION

Ik ben niet het type fotograaf die zich achter de gordijnen wil wegstoppen en 'onzichtbaar' probeert te zijn. Zo werkt het gewoon niet voor mij. Ik zal aanwezig zijn, als fotograaf, maar ook als iemand die jullie bijstaat, die jullie helpt, die je gerust stelt, die probeert je stress wat weg te babbelen...
Ik ben er om te creëren, om iets moois te maken. En we zullen praten. Veel zelfs!

Het is zoveel meer dan gewoon op de afspraak verschijnen met een camera in m'n handen. Het is zoveel meer dan 'foto's nemen'.

the girls behind the camera

jullie zijn toch allemaal nieuwsgierig?

FACT 1. I LOVE TO GO OUT & EXPLORE

Zet me niet niet een All-In hotel want ge moogt me na 24u in een zottenkot steken.
Ik hou van fikse wandelingen in de natuur zodat m'n schoenen lekker vuil worden. Ik zal vloeken als m'n haar helemaal poedel-krullerig wordt als't regent, maar eigenlijk is dat ook helemaal ok.
Ik moet niet 'shinen' terwijl ik jullie aan 't shooten ben.

01
07
Boudoir Leentje Schoofs

FACT 2. I LEARNED TO LOVE MYSELF

Ik hou van m'n sproetjes en de gekke kleur van m'n ogen (ze hebben groen en oranje in de iris). Ik heb m'n onzekerheden, maar hou ouder ik word, hoe beter ik van mezelf kan houden.
M'n lichaam schonk me 2 zonen en ik kan niet dankbaar genoeg zijn...

02
07
cocker spaniel eyelashes

FACT 3. I'M JEALOUS OF MY DOG'S LASHES

Dat is toch gewoon niet eerlijk?! Een lash lift zoals dit kost me 80€ in het schoonheidssalon! En ja hoor, deze 'ranzige rosse' heeft m'n hart helemaal gestolen. Als ze een dag weg is voor haar 3 maandelijks groot onderhoud bij de hondencoiffure, mis ik haar super hard. En haar gesnurk ook!

03
07
Leentje and Ruben

FACT 4. HE IS MY BIGGEST FAN

Est. 2010. Hij leerde me kennen toen ik een newbie was in fotografie, terwijl ik m'n 365 self portrait project deed op Flickr.
Hij zag me groeien en was er getuige van hoe ik een vrouw en een gepassioneerde onderneemster werd.
Hij is zo koppig als een ezel en heeft z'n hart op de tong, maar ik kon dit niet gedaan hebben zonder hem...

04
07

FACT 5. HE MADE US INTO A FAMILY

Zijn naam is Tristan. Een naam die we op minder dan 2 minuten gevonden hadden. Hij werd één week te vroeg geboren. Het gerucht gaat dat hij eruit wou omdat ik de dag voordien een fietstocht was gaan maken. M'n familie verklaarde me zot, en spreekt er nog steeds over, terwijl ze met hun ogen rollen.
Hij werd op 25 april '18 geboren en is het gemakkelijkste kind ooit. No kidding.

05
07
Tristan en Wolf

FACT 6. OUR PACK IS NOW COMPLETE

Ik zag mezelf altijd als een moeder van twee. In Januari '20 vervolledigde Wolf onze roedel. Funny fact: als geboortegeschenk gaven we een flesje 'Wolf 7', een blond bier dat gebrouwen wordt op 15km van waar we wonen. Echt super lekker, en best sterk! That's how we roll!

06
07
familie shoot oostenrijk

FACT 7. I HAVE A 19Y OLD PLUSDAUGHTER

Ruben's dochter werd geboren in 2001 en ik zag haar opgroeien van een 8 jarig meisje tot een bijna volwassene. We hebben altijd de beste band gehad, ze heeft haar eigen kamer in ons huis en ze is meter van Tristan.
Ze is super belangrijk voor me en ik ben zo benieuwd om te zien waar het leven haar zal brengen!

07
07

the team

Nooit had ik durven dromen dat ik ooit van een ‘team’ kon spreken. De groei van Leentje loves Light was niet mogelijk geweest zonder de geweldige hulp van anderen.

Sinds begin 2019 kwam Tara in het team. Eerst als een stagiaire, dan als second shooter, en vanaf 2020 fotografeert ze volledig zelfstandig huwelijken en liefdesverhalen.

Ze is er zo ééntje die super ‘easy to like’ is. Brede lach op haar gezicht, haar eigenste spontane zelve, en de beste photo ninja skills!

Ik vertrouw haar helemaal en ben super blij dat ze in mijn team zit! Alle eventuele boekingen voor Tara zullen altijd van te voren gecommuniceerd worden met de klant, zodat jullie altijd weten wie van ons twee jullie visueel verhaal komt vastleggen!

Leentje loves Light

Leentje: photographer, educator, founder, chief of everything

In 2011 fotografeerde ik m'n eerste huwelijk, als resultaat van een vriendin (die me plotsklaps vroeg als trouwfotograaf) en een zeer goeie dosis geluk. Sinds die dag groeide m'n zaak en het aantal huwelijken dat ik elk jaar fotografeerde.
Ik ben een spontane griet die zich zonder moeite kan 'mingelen' in gezelschappen die ik niet ken. Ik durf al eens luid te praten wanneer ik in m'n nopjes ben. Ik heb m'n hart op de tong in een 'what you see is what you get' manier, ik ben vaak een tikkeltje impulsief, en daar werk ik nog steeds aan.
Ik drink m'n koffie met veel (gestoomde) melk, en je kan me super makkelijk overtuigen voor takeaway sushi.
Mijn 'guilty pleasure' is vanilla ijscrème van het Ijsboerke, afgetopt met chocolade saus. En een beetje advocaat.
Ik hou van m'n werk en werk hard om te geraken waar ik wil. Het leuke eraan? M'n werk voelt niet als werk, geweldig hé!

Tara Leentje loves Light

Tara: photographer

Tara is er zo ééntje die super 'easy to like' is. Ze bood zich in 2018 aan als stagiaire, en wat bleek? She's a keeper!
Tara houdt ervan om nieuwe plekjes te ontdekken, en je maakt haar dat tikkeltje extra gelukkig met goei eten (en wijn). Ze heeft haar maandelijkse dosis boswandelingen, ochtendzon (wel jammer dat ze geen ochtendmens is), het strand en de oceaan (surffffff) nodig. Buiten zijn vindt ze geweldig, om zich daarna in een 'suzeke' te rollen.
Wees gewaarschuwd. Ze schuwt het avontuur zeker niet!

Tara fotografeert vanaf 2020 volledig zelfstandig huwelijken en wie weet wat brengt de toekomst haar nog, binnen Leentje loves Light.

wanderlust

Onze harten tikken net dat tikkeltje sneller als we op een vliegtuig kunnen springen of aan een roadtrip beginnen om jullie verhaal visueel te documenteren.
We houden van 'dirty boots and messy hair', en ik (Leentje) was al zo vereerd om te mogen fotograferen in Italië, Morocco, Frankrijk, Canarische Eilanden, Bali en Ijsland.
Aarzel niet om jullie gek idee met ons te delen, want natuurlijk gaan we graag die 'extra mile' met jullie!

Leentje Schoofs in Iceland

next adventures

are you ready to take us with you?

wij houden van avonturen, groot én klein!

laat ons al jullie knotsgekke ideeën weten!

that’s how we roll!

Leentje loves Light is based in Pellenberg close to Leuven.

VAT: BE0563.555.053

CLOSE