fbpx

Huwelijk in een serre

Een huwelijk in een serre, vol met tomaten. Of ik dat zag zitten?

Manon contacteerde me via instagram, ik had haar één keer op een bloggersevent gezien, en ik wist dat ze een vrouw met een duidelijke visie was. Manon is foodblogger en -styliste van beroep, en dan weet je als fotograaf gewoon heel snel dat je een koppel hebt die heel goed weten wat ze willen. En yay, dat heb ik graag!

Hun ogen fonkelden als ze tijdens ons kennismakingsgesprek vol excitement konden vertellen over die ene supervetcoole locatie in Hoogstraten. Nee, doe geen moeite, je gaat hun locatie niet vinden op het internet, toch niet als feestlocatie. Als foodblogger had Manon een tijd geleden de eigenaars van Stoffels Tomaten leren kennen, ze had haar stoute schoenen aangetrokken en voorzichtig gepolst of hun trouwfeest toevallig bij hen in de serres mocht plaatsvinden. En zo kreeg hun idee ‘ons huwelijk in een serre’, stilaan vorm.

Lang verhaal kort, op 14 september 2019 zaten we met iets meer dan 100 man tussen de tomaatjes. Zo onwerkelijk, maar helemaal waar. En dan zou je denken: chill, da’s toch niet zoveel werk, gewoon een tafel en stoelen opstellen? Think again. Stoffels had hun hele magazijn gereorganiseerd, want het dansfeest kon natuurlijk niet tussen de tomaten plaatsvinden. Het was een organisatorisch huzarenstukje, dat kan ik jullie vertellen, want de productie van de tomatenkwekerij moest natuurlijk ook gewoon kunnen doorgaan, de continuïteit moest verzekerd blijven. (Hierbij wil ik jullie ook meteen meedelen dat dit een ONLY ONCE experience was voor Stoffels Tomaten, doe dus geen moeite en overstelp hen aub niet met mailtjes, haha).

We begonnen de dag echter niet tussen de tomaten, want Manon en Tarik wonen in Antwerpen. Het was één van die mooie Indian Summer days, oh wat hou ik van de maand september. Het retro busje van Voyage Local bracht ons naar het Felix Pakhuis, en nadat Manon en Tarik officieel geringeld waren, gingen we met z’n allen lekker aperitieven in Dr. Beer. Heerlijk, zo een mini receptie in een ongedwongen kader. Nadien, nog steeds in onze Renault Estafette van 1963, deden we een ‘Toertje Antwerpen’ en stopten we op verschillende fotogenieke plekken voor de koppelshoot met een ‘ode aan’t stad’.

Daarna verhuisden we met z’n allen richting Hoogstraten, richting serre met de sappigste tomaatjes van de Kempen. De blik van de gasten bij het aanschouwen van de tientallen-meters lange tafel tussen de tomatenplantjes was goud waard. Origineler kan bijna niet. In elk gerecht werden verse tomaatjes verwerkt, en de borden werden prachtig gestyled tot aan de tafels gebracht. Hoe kan het ook anders, op zo’n locatie en met een foodstyliste als klant.

Het was wellicht niet de makkelijkste opdracht, en het vergde heel wat denkwerk en doorzettingsvermogen, maar Manon en Tarik’s droomhuwelijk heeft toch maar plaatsgevonden in die ene grote serre vol met tomatenplanten. Dat kan niemand hen nadoen.

Deze prachtige dag werd mogelijk gemaakt in samenwerking met deze leveranciers: Bruid: Macaron Manon / Jurk: Catherine Deane bij Le Chapeau / Kostuum: Café Costume / Apéro: Dr. Beer / Retro busje: Voyage Local / Catering: Cardinal / Locatie & Tomaten: Stoffels Tomaten / Dessert: Baked / Meubilair, geluid en verlichting: P-ProductionsSHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT

Details In

Bekijk

Lees meer

prijzen

m'n portfolio

over mij