fbpx

Huwelijk in Brugge I Een huwelijk in de stad en een feest op het platteland

Gaëlle en Manu wonen in een schattig peperkoeken huisje in de binnenstad. Het stond al lang vast: ik mocht mee als fotograaf voor hun huwelijk in Brugge. Gaëlle was me lang geleden tegen ‘het lijf gelopen’ op instagram en had, lang voor ze verloofd was, beslist dat ik haar fotograaf mocht zijn, moest die dag er ooit komen. Ze kende haar Manu natuurlijk goed en dat aanzoek volgde snel. Ik had het huwelijk van vrienden van hen ook al mogen vastleggen, dus dat aanknopingspunt was er ook al.

En toen ik hoorde dat ze ook m’n zus Joke van WonderWeddings onder de arm namen voor de planning, coördinatie en styling van hun feest wist ik het zeker: dit gaat een toppertje worden.

De C-bitch stak ook voor Gaëlle en Manu wat stokken tussen de wielen, hun feest werd exact een jaar uitgesteld, maar dat kon de pret niet bederven. Op een zonnige dag mid augustus werd het huis van Gaëlle’s ouders bedolven onder een gezellige vriendinnen drukte. Twee haarstylisten en een makeup artist waren druk in de weer, terwijl de eerste flessen champagne werden open geknald.

Dat Gaëlle een neus heeft voor goede smaak, dat wist ik al, dus ik was zo benieuwd naar haar jurk. Een prachtig exemplaar mét split van Rime Arodaky met edgy high heels van Morobé. Wat een klasse.

De spanning steeg toen Gaëlle met de hulp van haar beste vriendin aangekleed werd. De waves in haar haren zaten perfect, haar jurk als gegoten. Ik nam haar mee naar de Vesten aan de rand van de Brugse binnenstad. Daar zou ze Manu voor de eerste keer zien, zonder pottenkijkers, met hun twee. Een innig en emotioneel moment, tussen ‘t groen, op een plek waar ze zoveel komen. Nadien werd geleende oldtimer van stal gehaald, om een knaller van een entrée te maken bij het Stadhuis van Brugge.

Na een glaasje op de Burcht wandelenden we voor een korte shoot door de stad. Aan aandacht hadden we geen gebrek. Nadien reden we richting het platteland in Oedelem. Een privé locatie die door WonderWeddings prachtig was omgetoverd naar een feestlocatie waar monden van openvielen. De ceremonie werd geleid door een vriend, wat zorgde voor een uur vol mooie woorden. De stress was bij iedereen al lang verdwenen. Het was één van die eerste dagen in 2021 waar er legaal terug gefeest nog worden. En mannekes, dat hebben ze daar in de Oedelemse velden geweten. Gelukkig waren de buren van de soort die niet konden praten. Ik hoopte stiekem dat er mensen zeer toevallig in het zwembad zouden vallen, maar daar bleef ik op m’n honger zitten.

It was a good day.

Awesome leveranciers van de dag:

Haar: Xantippe / Dress: Rime Arodaky bij Love Sweet Etc / Shoes: Morobé / Suit: Suit Supply / Bloemen: Bricks & Blooms / Weddingplanning & Styling: WonderWeddings / Catering: Deldycke

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT

Details In

Bekijk

Lees meer

prijzen

m'n portfolio

over mij