fbpx
MENU

female (fragile) freedom

Body Positivity. Het was zomer 2020. Enkele maanden eerder werd m’n jongste zoon geboren, en m’n lichaam kreeg haar pre-pregnancy vormen terug. Ik besef dat ik mijn eigen lijf ‘grager’ dan ooit zie. De onzekerheden die ik vroeger had over mijn lichaam, leken verdwenen als sneeuw voor de zon. De uitdrukking ‘zie jezelf graag’ kreeg voor mij ‘a whole new meaning’ en ik kon voor mezelf, alsook voor anderen, verder kijken dan dat uiterlijk vertoon.

Alsof het in de sterren geschreven stond, contacteerde Shari me. In een ietwat voorzichtige mail omschreef ze wat ze wou: een fotoshoot van haarzelf.

Naakt. Niet perse om sexy te wezen, maar gewoon, om zich vrij te voelen. Vrij in haar eigen lichaam, vrij van belemmeringen, vrij van publieke opinies en vrij van andere meningen.

Ik las de mail, en nog es opnieuw. Na die eerste shoot wist ik het: hier moet ik meer mee doen. Iets met body positivity, vrijheid, female fierceness en freedom tegelijkertijd. Ik voelde dat ik iets kan betekenen, dat ik met mijn foto’s puurheid en schoonheid kan vastleggen.

Female (fragile) freedom was geboren. Wees welkom!

voel je vrij

female (fragile) freedom

Ik wil je doen kijken naar je lichaam en zien dat je trots bent. Groot, klein, dik, dun, lang of kort haar, blank, zwart, welke geaardheid ook ... Iedereen mag lief zijn voor haar lijf. Het graag zien, er fier op zijn. Welke weg je ook aflegde, wat je al dan niet meemaakte.
Ik beloof je. Ik zal lief zijn. Je complimenteren, want jij bent mooi. Daar ben ik zeker van!

Female Fragile Freedom: een shoot voor vrouwen die hun fragiele zelve willen tonen. En nee, dat hoeft niet perse naakt te zijn. Alles mag, maar niks moet.
Prijs: vanaf €675
We nemen onze tijd / vraag gerust de brochure aan

Veel gestelde vragen

• Moet ik helemaal naakt?

Niks moet. Alles kan.
Je kan je lief lijf ook vieren zonder uit de kleren te gaan. Jij beslist wat je wil, ik zorg er op mijn beurt voor dat je op je gemak bent.
Twijfel je nog? Dan beginnen we gewoon op de meest comfortabele manier. Ik ga je nooit pushen. Ik stel je altijd vragen, en als je je fragiele zelf nog meer wil tonen, dan doe je dat. Als je je daarbij niet goed voelt, doen we dat niet.
It's as simple as that

• Hoe lang duurt de shoot?

We nemen tijd. Dat vind ik heel belangrijk. Niet alleen tijd om te fotograferen, maar ook tijd om te praten, om naar muziek te luisteren. Tijd om te voelen, te genieten.
Je doet dit in de eerste plaats voor jezelf. Dus we gaan niet stressen.

• Hoe bereid ik me voor?

Heb je de beslissing gemaakt om een female fragile freedom shoot te doen? Ik maak hier dan een vreugdedansje! Zo fijn!
Je hoeft je niet perse veel voor te bereiden. Wil je eerst langsgaan bij een MU&H artist om jezelf extra mooi te voelen? Dat kan, maar dat moet absoluut niet!
Sowieso bellen we elkaar enkele dagen voor de shoot.
Je brengt jezelf mee en eventueel enkele sets kleren waar je je stralend in voelt, en de rest komt vanzelf!

• Kan ik ook zo'n foto's laten maken met m'n partner?

Neen, sorry, dit is one female only. Ik wil vrouwen het gevoel geven dat ze mooi zijn, no matter welke schoonheidsidealen de maatschappij ons opdringt.
Ik wil er zijn voor jou, als vrouw. Ik wil je de beelden geven die je verdient. Daarom is het belangrijk dat je alleen komt, omdat je mijn onverdeelde aandacht moet kunnen krijgen.

• Hoe zorg je ervoor dat ik me niet ongemakkelijk voel?

It's all in the communication. Ik ben nu 10 jaar professioneel fotografe en durf van mezelf zeggen dat ik weet hoe ik mensen op hun gemak stel. Ik stel je gerust met woorden, geef je gemeende complimenten, ik help je meedenken en we zetten een playlist op waar jij helemaal vrij op kan bewegen.
Heb je zin in beats, of eerder iets heel rustig? Wil je eerst 10 minuten yoga of een meditatie oefening doen? Of breng je een fles cava mee en drinken we eerst een glaasje? Opnieuw. Alles mag, alles kan!

• Worden de foto's door jou gedeeld?

Het zijn in de eerste plaats foto's voor jou. Jij bent de enige en de eerste die de link naar de online galerij krijgt. Het kan zijn dat ik jou na het opleveren van de foto's vraag of ik er enkele mag gebruiken. Dit is altijd (!) in overleg. Je zal wellicht gezien hebben in de reportages hierboven dat H. niet herkenbaar op m'n website wou. Helemaal goed, en ik heb daar natuurlijk alle begrip voor.
Als je ze écht voor jezelf wil houden respecteer ik dat!
Dus: alles mag, alles kan, maar niets moet!

CLOSE